28 Aralık 2017 Perşembe

Mikrofiber Nedir

Mikrofiber: Çok ince ipliklere ve bu ipliği geliştiren teknolojiye verilen addır. Mikrofiber sentetik bir malzemedir ve polyester ve poliamid liflerinin birleşiminden oluşur.
Önce granül haldeki PES(polyester) ve PA(poliamid) polimerler eritilerek sonsuz mikro iplikler elde edilir.
Mikrofiberlerde dpf değeri 1den düşüktür ve bu özellik kumaşa hoş bir tuşe, tatlı bir döküm ve inanılmaz yumuşaklık katar. Mikrofiber filamanlar ipekten iki kat, pamuktan üç kat, yünden sekiz kat, insan saçıyla kıyaslandığında bir saç telinden 1/100 ile 1/1000 kadar ince olan bu lifler en küçük zerreciklere dahi temas ederek hijyen ve sterilizasyonu insan sağlığına uygun bir şekilde sağlamaktadır.
Mikrofiber elyaftan yapılmış yastık
Mikrofiberlerle oluşturulan kumaşlar nefes alır, rüzgâra ve suya dayanıklıdır ve hatta dış giyimde de bu performansıyla kullanılmaktadır. Üretilen mikrofiber tipleri polyester mikrofiber naylon mikrofiber akrilik mikrofiber ve rayon mikrofiberdir.
Mikrofiber bezlerin temizlik sırrı bir cm2ye düşen lif miktarının fazlalığıdır.Bu çok fazla sayıdaki lifler binlerce kancalar oluşturarak kir,toz mikrop,bakteri gibi çeşitli maddeleri yakalayıp absorbe eder.
Dairesel hareketli etkili temizlik sağlar.İnce iplik dokusu sayesinde en küçük çatlak ve boşluklara kadar girer.Normal bezlerin ulaşamadığı yerlere ulaşır.
Microfiber  bezler kuru olarak kullanıldığında statik enerji prensibine göre, nemli olarak kullanıldığında ise emici kılcal damar prensibine göre çalışmaktadır. Microfiber  temizlik bezlerinin astımlı ve alerjili kişiler için uygunluğu da testlerle kanıtlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder